Hur går ett takbyte i Örebro till?

När du ska utföra ett takbyte i Örebro bör du anlita professionella och skickliga takläggare i Örebro som vet hur ett tak ska läggas på rätt sätt för bästa resultat. Vi har en lång erfarenhet inom branschen vilket gör att vi har en väl inarbetad och effektiv arbetsprocess.

Att byta ett tak själv är ett tungt arbete som kräver kunskap och noggrannhet så att taket blir helt tätt, ser bra ut och får en lång livslängd. Är du dessutom ovan vid takläggning tar det vanligtvis även lång tid att lägga ett tak, vilket innebär att taket får stå öppet under en längre period. Det går förvisso att täcka in taket så att inte regn eller snö tränger in i fastigheten under arbetet men det gör att det blir än mer arbete och tar än längre tid att få det klart. Om du istället anlitar våra professionella och erfarna takläggare i Örebro då du ska utföra ett takbyte i Örebro kan du vara trygg med att arbetet utförs korrekt och säkert och med ett perfekt resultat. Våra skickliga takläggare har den kunskap och erfarenhet som krävs för att utföra en takomläggning effektivt, snabbt och säkert men ändå med högsta kvalité.

 

Så här utför vi ett takbyte i Örebro

När du behöver utföra ett takbyte i Örebro kan du boka ett kostnadsfritt hembesök så att vi kan komma ut till din fastighet för att inspektera ditt tak, lyssna på dina önskemål och lämna råd kring ditt nya tak. Därefter kan vi lämna en offert med ett fast pris för din takomläggning, utan att du förbinder dig för något. Efter att du har accepterat vår offert så lägger vi upp en leveransplan som talar om när vi ska börja och senast då arbetet ska vara avslutat. Vi kommer att vara samma takläggare på plats och bara arbeta med ditt tak ända tills dess att takläggningen är klar.

 

Förberedelser och grundarbetet

Till att börja med så beställer vi materialet för takarbetet så allt material finns på plats den dag som vi kommit överens om att påbörja arbetet. Om det krävs ställning för takomläggningen så kommer även den att resas samtidigt som vi också beställer en container som levereras samma morgon som vi ska börja riva det gamla taket. Därefter river vi den gamla takbeklädnaden, läkt och det gamla tätskiktet och slänger allt byggavfall i containern, som sedan forslas bort för återvinning enligt de riktlinjer som gäller i din kommun. Vi lägger därefter nytt undertakspapp och tätskikt på taket och sedan sätter vi ny bärläkt och ströläkt som takpannorna ska vila mot.

 

Lägga ny takbeklädnad

När takets tätskikt är lagt lägger slutligen våra takläggare i Örebro på takbeklädnaden. När du utför ett takbyte i Örebro är det vanligast att du lägger samma typ av takbeklädnad som fanns där tidigare. Du kan också byta takbeklädnad till ett annat material men då bör du tänka på att det kan krävas bygglov för att ändra taktypen, framför allt om du bor i ett detaljplanerat bostadsområde. Våra skickliga takläggare är specialister på alla typer av tak och ser till att ditt tak blir lagt med stor noggrannhet och med bästa resultat. Efter att taket är lagt gör vi en genomgång av taket tillsammans med dig så att du är 100 % nöjd med vårt arbete. Därefter städar vi upp efter oss och överlämnar garantiåtaganden för vårt arbete.

 

Anlita en professionell takfirma

Vi på Bergströms Tak & Bygg har varit verksamma under många år och har genom åren samlat på oss massor av goda omdömen från tidigare kunder. Det gör att vi vet att vi även kommer att göra dig till en av våra nöjda kunder. Våra takläggare i Örebro är yrkesutbildade och har en lång erfarenhet från branschen. Du är välkommen att kontakta oss för mer information om våra tjänster eller för att få mer information om hur vi kan hjälpa dig med ditt takbyte i Örebro. Använd kontaktformuläret på vår hemsida för att boka ett kostnadsfritt hembesök där vi kan ge dig rådgivning inför din takomläggning, utan några förpliktelser. 

Boka en gratis taköversikt med offertlämning

Går du i tankar om att byta tak i Örebro? Vi på Bergströms Tak & Bygg har professionella takläggare och snickare som hjälper dig med smidiga och snygga takbyten som håller i längden. Fyll i nedanstående kontaktformulär, så kontaktar vi dig inom kort för att boka ett platsbesök där vi ser över ditt tak och lämnar en offert - utan kostnad eller köpkrav.