Våra takläggare från Örebro går igenom tre olika taktyper

Dags att byta tak på din fastighet? Då finns det en del taktyper att välja mellan. I den här artikeln går våra skickliga takläggare i Örebro igenom tre olika taktyper, för att ge dig information inför ditt val av tak.

Normalt har ett tak en livslängd på 30-50 år, beroende på vilken taktyp som du har på bostaden. Våra takläggare i Örebro hjälper dig gärna att byta tak och är experter på olika taktyper, därför kan de ge dig rådgivning om vilket tak som passar din fastighet bäst. Läs gärna mer om oss och våra takläggare i Örebro.


Papptak

Papptak är den enda taktypen som kan användas på platta tak, och kräver ingen lutning. Däremot går papptak att lägga på alla typer av tak, även de som har en kraftig lutning. Det är också vanligt att takläggare i Örebro använder papptak på mindre byggnader, som till exempel friggebodar eller garage. Detta eftersom den är lätt, billig och är enkel och snabb att lägga på. Livslängden för papptak brukar vara upp till 30 år.


Betongtak

Betongtak är generellt ett populärt alternativ till tegeltak, eftersom den har ett liknande utseende men finns i flera andra färger än bara tegelrött. Dessutom är betongtak nästan hälften så billigt som tegeltak, därför är det många som väljer att använda betongtak vid takbyte i Örebro och nybyggnationer på grund av ekonomiska skäl. Den här typen av tak har en livslängd på ungefär 30 år och kräver en lutning av taket på minst 14 grader. 


Tegeltak

Tegeltaket ger ett klassiskt utseende samtidigt som det också ger taker mer liv, detta eftersom tegeltak brukar bli vackrare med åren. Sedan medeltiden har tegeltak använts i Sverige och det var först i modern tid som takläggare i Örebro och andra orter, började använda tegelpannor oftare även på småhus. Tegeltak har i regel en livslängd på mellan 50-100 år men kräver en taklutning på minst 22 grader.


Att använda bandtäckning för att lägga plåttak

Plåttak har använts i Sverige sedan 1500-talet, men det var först under 1900-talet som plåt blev vanligare även på mindre bostäder och småhus. Det var då bandplåten kom. Idag använder takläggare i Örebro och resten av Sverige, bandtäckning för att lägga plåttak. Det som gör bandtäckning så populär är för att det ger betydligt färre skarvar och går väldigt snabbt att utföra. Skarvar har tidigare varit svagpunkten vid takläggning av plåt, desto fler skarvar, desto större risk för otrevliga vattenskador och läckage.


Välkommen att kontakta oss för att boka ett gratis hembesök med våra takläggare i Örebro! Under hembesöket går vi igenom dina behov av våra tjänster och lämnar en offert för arbetet.Boka en gratis taköversikt med offertlämning

Går du i tankar om att byta tak i Örebro? Vi på Bergströms Tak & Bygg har professionella takläggare och snickare som hjälper dig med smidiga och snygga takbyten som håller i längden. Fyll i nedanstående kontaktformulär, så kontaktar vi dig inom kort för att boka ett platsbesök där vi ser över ditt tak och lämnar en offert - utan kostnad eller köpkrav.