Våra Tjänster

När du ska byta tak i Örebro kan du vända dig till oss som kan erbjuda dig takbyten av olika slag utförda av våra skickliga och erfarna takläggare i Örebro. Med vår breda kompetensbas i företaget, har vi även möjlighet att bistå med snickeriarbeten, fönsterbyten och altanrenoveringar.

Med åren behöver alla typer av tak underhållas och även bytas ut så att taket håller tätt och skyddar fastigheten från väder och vind. Om du upptäcker att taket inte är tätt och släpper igenom fukt bör du omgående utföra ett takbyte i Örebro. Har du ett tak som är lagt med ett takmaterial som börjar bli slitet bör du också planera in att byta tak i Örebro. Det gör att du slipper akuta problem den dagen taket inte längre håller tätt. För mer information om våra tak-tjänster är du välkommen att kontakta oss. Våra takläggare i Örebro är yrkesutbildade inom tak och har en lång erfarenhet inom branschen och kan hjälpa dig med kostnadsfri rådgivning då du behöver byta tak i Örebro. Skulle du även vara intresserad av att byta fönster, renovera altanen eller ta hjälp med andra snickeriarbeten, kan vi även hjälpa dig med detta.

 

Kompletta taktjänster

Bergströms Tak & Bygg är ett byggföretag i Örebro som hjälper privatpersoner med att utföra takbyte i Örebro med omnejd. Våra skickliga takläggare i Örebro är utbildade inom tak och plåtslageri vilket gör att vi kan åta oss alla typer av takläggningar. Vi kan erbjuda dig takomläggningar av ditt befintliga tak men också kompletta takbyten där vi byter hela taket, inklusive takstolar, råspont, undertakpapp, läkt och takbeklädnad. Vi åtar oss takarbeten i samband med nybyggnation, tillbyggnad eller då du behöver utföra ett takbyte i Örebro av ditt befintliga tak. Vi kan lägga alla typer av tak som exempelvis tegeltak, betongpannor, papptak och plåttak, med eller utan bandtäckning. Tack vare våra skickliga takläggare i Örebro åtar vi oss även avancerad takläggning där det krävs ett stort hantverkskunnande.

Papptak

Papptak, även kallat ytpapptak, är en form av takpapp som har en kraftig armering och som är doppad i asfalt. Därefter får pappen ett ytskikt bestående av skiffer som gör pappen mer tålig mot väder och vind. När vi lägger papptak så limmar eller svetsar vi skarvarna så att taket blir helt tätt. Vi lägger också undertakpapp så att taket också får ett tätskikt under ytpappen. Papptak är betydligt billigare än många andra taktyper vilket gör det mer ekonomisk att lägga på exempelvis en sommarstuga, ett garage eller andra mindre byggnader. Det går också fort att lägga ett papptak, oftast tar det bara en till två dagar att färdigställa ett papptak på en normalstor villa. Många väljer att lägga papptak med lister vilket ger papptaket ett snyggare utseende.

 

Papptak egenskaper

Papptak väger väldigt lite per kvadratmeter, jämfört med exempelvis takpannor, vilket gör papptak till ett bra alternativ då takkonstruktionen inte klarar av tyngden av takpannor. Papp är också den enda takbeklädnad som går att lägga på platta tak då alla andra takbeklädnader kräver att taket lutar. Därför är papp vanligt på kontorslokaler, industrilokaler och fastighetslängor som har platta tak. Ytpapptak är dock mycket känsligare än alla andra taktyper. Exempelvis kan sotaren inte ställa en stege på ett tak av papp då risken är mycket stor att takpappen går sönder. Om pappen svetsas så att skarvarna blir helt täta har papptak en livslängd på cirka 30 år.

Betong- och tegeltak

Tegelpannor har använts som takbeklädnad sedan medeltiden då den främst lades på herrgårdar och andra anrika byggnader. Under senare tid har tegelpannor också blivit populärt på småhus då det ger taket ett klassiskt utseende. Fördelen med tegelpannor är att de bara blir vackrare med åren. Tegelpannor är en av de dyraste takbeklädnaderna.

 

Betongpannor är ett alternativ till tegeltak därför att de har ett likvärdig utseende och kan fås i samma tegelröda färg. Betongpannor finns dock i många olika färger vilket gör att de går att hitta en färg som i övrigt passar med fastighetens utseende. Till skillnad mot tegel så blir inte betongpannorna vackrare med åren utan tappar i stället sin glans med tiden. Ett betongtak kostar nästan hälften mot ett tegeltak vilket gör att många som bygger nytt väljer betong framför tegel.

 

Betong- och tegeltak egenskaper

Takpannor är tunga och vilket gör att det belastar taket med en avsevärd tyngd. Därför krävs det att fastigheten har en stabil och hållbar takkonstruktion som klarar av tyngden. Betongpannor kräver också att taket har en lutning på minst 14 grader medan tegelpannor kräver att taket har en lutning på minst 22 grader för att sluta tätt. När det kommer till livslängd har tegelpannor en livslängd på minst 50 år upp till 100 år medan betongpannor har en livslängd på cirka 30 år. Det gör att i vissa fall går det att lägga om taket med samma tegelpannor efter att man har lagt ett nytt tätskikt på taket .

 

Bandtäckning och Plåttak

Plåt har man använt som takbeklädnad sedan 1500-talet men det var först i början på 1900-talet, då bandplåten kom, som det blev populärt att lägga plåt även på mindre fastigheter. Plåt är ett bra alternativ då takpannor är för tungt för ett tak. Plåt finns som skivor, i olika format, utformningar och färger, eller som bandplåt, vilket är plåt på rulle. Plåttak med bandtäckning ger taket ett exklusivt utseende men är också mycket tätt, då det har få skarvar. Därför kan plåt som lagts med bandtäckning användas på tak som har en minsta lutning på 6 grader. Plåt har en livslängd på mellan 30-50 år och finns att hitta i olika prisklasser.

 

Kontakta oss för att boka kostnadsfritt hembesök

Vi på Bergströms Tak & Bygg har takläggare i Örebro som är specialister på alla typer av tak. Därmed kan vi hjälpa dig med ditt takbyte i Örebro, oavsett om du ska lägga takpannor, plåt eller papp. Vi har utfört tak-tjänster åt privatpersoner under många år vilket gjort att vi fått många nöjda kunder med åren. Det beror till stor del på att vi har ett stort kundfokus som innebär att vi alltid har samma takläggare vid ett takbyte. Vi koncentrerar oss också enbart på din takläggning, från start till avslut, så att det inte blir avbrott i arbetet. Efter avslutat arbete besiktigar vi alltid takläggning tillsammans med dig så att du är helt nöjd innan vi fakturerar för vårt arbete. Du kan kontakta oss för att boka ett kostnadsfritt hembesök där våra takläggare i Örebro inspekterar ditt tak och lämnar råd inför ditt nya tak - utan köpkrav!

Boka en gratis taköversikt med offertlämning

Går du i tankar om att byta tak i Örebro? Vi på Bergströms Tak & Bygg har professionella takläggare och snickare som hjälper dig med smidiga och snygga takbyten som håller i längden. Fyll i nedanstående kontaktformulär, så kontaktar vi dig inom kort för att boka ett platsbesök där vi ser över ditt tak och lämnar en offert - utan kostnad eller köpkrav.