Tips inför ditt takbyte i Örebro

När det är dags för takbyte i Örebro finns det en del saker att tänka på. Hos oss kan du hitta flera tips kring takläggning och i den här artikeln delar våra skickliga takläggare med sig av sina bästa tips både inför, under och efter takbytet.

Ett takbyte i Örebro kanske inte känns om en rolig kostnad om taket inte läcker. Men om taket är skadat eller väldigt gammalt, är det bara en tidsfråga innan taket kommer att börja släppa igenom fukt. Det kan då istället bli mycket kostsamt att vänta med att byta tak tills när skadan redan har skett. Vår rekommendation är att du inspekterar ditt tak åtminstone två gånger per år, innan vintern och innan sommaren. Då har du mycket tid på dig att upptäcka skador så du kan åtgärda problemet innan fukt kommer in i bostaden. Våra takläggare i Örebro är mycket skickliga och kan hjälpa dig att byta tak i god tid. 


Planera inför ditt takbyte i Örebro

Att byta tak är egentligen inte en komplicerad process, däremot krävs det en del planering för att arbetet ska kunna ske smidigt och efter dina önskemål. Du behöver bland annat bestämma om du ska använda samma taktyp eller byta till ett annat, om du har en äldre byggnad kanske du behöver byta till ett lättare material.


Hos oss kan du boka ett kostnadsfritt hembesök där vi inspekterar ditt tak, granskar din bostads förutsättningar och lyssnar på dina önskemål. Du kan också ställa frågor och få råd kring ditt takbyte i Örebro. Självklart är detta helt utan något köpkrav. Läs gärna mer om oss och våra skickliga takläggare!


Våra bästa tips 

  • Välj rätt tak för din bostad
    Det finns olika tak som passar för olika typer av fastigheter. Du kan välja mellan betongtak, tegeltak, papptak eller plåttak till exempel. När du bestämmer vilken typ av tak du vill ha, är det viktigt att du tar hänsyn till materialets vikt och dess lutning.
  • Använd ROT-avdraget
    När du anlitar oss för takbyte i Örebro kan du enkelt nyttja ROT-avdraget. Som privatperson får du dra av 30 % av arbetskostnaderna, vilket vi ordnar direkt på din faktura. 
  • Välj en takläggare som kan taksäkerhet
    För att få ett snyggt och hållbart resultat, är det viktigt att anlita en professionell takläggare. Välj en aktör som du känner dig trygg med och dubbelkolla alltid att personalen har rätt utbildning. Dessutom bör du också fråga företaget vad de erbjuder för garantier på både material och arbete.


Välkommen att kontakta oss på Bergströms Tak & Bygg! Vi hjälper dig gärna med takbyte i Örebro och närliggande orter, dessutom utför vi inte bara takbyten utan också fönsterbyten, snickeri och andra renoveringsarbeten, läs gärna mer om våra tjänster!Boka en gratis taköversikt med offertlämning

Går du i tankar om att byta tak i Örebro? Vi på Bergströms Tak & Bygg har professionella takläggare och snickare som hjälper dig med smidiga och snygga takbyten som håller i längden. Fyll i nedanstående kontaktformulär, så kontaktar vi dig inom kort för att boka ett platsbesök där vi ser över ditt tak och lämnar en offert - utan kostnad eller köpkrav.