Så vet du när det är dags att byta tak i Örebro

Här får du få information om hur du kan ta reda på när det är dags att byta ditt tak så du inte riskerar fuktskador. Våra erfarna takläggare i Örebro kan hjälpa dig med att inspektera ditt tak och lämna förslag på åtgärder.

Till skillnad mot en fasad eller fönster, som du ser dagligen och därför vet när det är dags att underhålla, så är taket inte något som de flesta reflekterar över när det kommer till underhåll. Därför är det många som inte tänker på att de behöver byta tak i Örebro förrän taket läcker in. Det gör att det finns en risk att det uppstår fuktskador inne i fastigheten som kan bli kostsamt att åtgärda. Utöver det finns det också en risk att det utvecklas mögel som i värsta fall kan göra de boende i fastigheten sjuka. Därför bör du alltid inspektera taket ett par gånger varje år, lämpligtvis före vintern och efter vintern. Du kan kontakta oss för mer information från våra takläggare i Örebro om våra tjänster och om hur vi kan hjälpa dig med ditt tak.

 

Så vet du när du behöver byta tak

Utöver det självklara att taket behöver bytas då det läcker in regnvatten eller då fukt tränger in i fastigheten finns det andra sätt att se när det är dags att byta tak i Örebro. Till att börja med kan det vara bra att försöka ta reda på hur lång tid det har gått sedan det nuvarande taket blev lagt. Olika taktyper har olika livslängd vilket kan ge en fingervisning om när det börjar bli dags att utföra ett takbyte i Örebro.

 

Desto äldre taket är desto viktigare är det att löpande inspektera taket, åtminstone ett par gånger varje år. I samband med inspektion kan du upptäcka om det finns skador på taket, om takpannor har spruckit eller flyttat sig eller om det finns rost i skarvarna på plåttaket. Du bör även lyfta på takpannorna för att granska läkten under för att se om det har trängt in fukt i läkten, vilket visar sig i svarta fläckar. Du kan också kontrollera hängrännorna om det finns grus, vilket kan tala för att tegelpannorna håller på att vittra sönder. En inspektion av vinden är också att rekommendera för att se om det finns fukt eller mögel. Om taket släpper igenom fukt eller om taket är i sådant skick att det riskerar att släppa igenom fukt bör du omgående byta ditt tak.

 

Byta tak själv eller anlita takläggare

När ditt tak behöver läggas om är det en bra idé att anlita våra takläggare i Örebro som är specialister på takläggning. Då vet du att arbetet utförs på rätt sätt, med rätt material och med ett förväntat resultat för bästa livslängden. Du kan förvisso lägga om ditt tak själv men det är ett tungt arbete som kräver kunskap, noggrannhet och som tar tid, än mer tid om du är oerfaren. Om arbetet med takets tätskikt och/eller ytskikt brister på något sätt kan det riskera att leda till att fukt tränger igenom fuktskyddet, vilket kan bidra till kostsamma skador inne i fastigheten. När du anlitar våra takläggare i Örebro får du alltid en garanti på arbetet som gör att du kan vara trygg även efter att ditt tak är på plats.

 

ROT-avdrag vid takarbete

Som privatperson har du rätt att använda dig av ett skatteavdrag, ett så kallat ROT-avdrag, vilket motsvarar 30 procent av kostnaderna för vårt arbete. För att kunna använda dig av ROT-avdrag krävs det att du äger fastigheten, är myndig och har betalat in minst motsvarande belopp i skatt. Vi uppfyller alla krav för ROT-avdraget och kan dessutom erbjuda dig möjligheten att få avdraget redan på fakturan, så att du dels slipper ligga ute med pengar men också all administration kring skatteavdraget.

 

Kontakta oss för kostnadsfritt hembesök

Bergströms Tak & Bygg har lagt tak till privatpersoner och företag under många år och har genom åren fått mycket goda omdömen för vår höga servicenivå och vårt utförda arbete. Vi använder alltid kunniga hantverkare för ditt projekt och dessutom så lämnar vi inte förrän vi är klara, vilket gör att du inte behöver oroa dig för att det tar stopp i arbetet för andra kunders räkning. Våra takläggare i Örebro är yrkesutbildade, skickliga takläggare och plåtslagare vilket innebär att vi alltid utför våra arbeten med högsta kvalité.

 

Du kan boka ett kostnadsfritt hembesök genom vårt kontaktformulär på sidan. Då kan vi inspektera ditt tak, höra dina önskemål och bidra med rådgivning, utan att du förbinder dig för något. Därefter kan vi lämna en offert för ditt takbyte i Örebro med ett fast pris, så att du vet vad det kommer att kosta innan arbetet påbörjas. 

Boka en gratis taköversikt med offertlämning

Går du i tankar om att byta tak i Örebro? Vi på Bergströms Tak & Bygg har professionella takläggare och snickare som hjälper dig med smidiga och snygga takbyten som håller i längden. Fyll i nedanstående kontaktformulär, så kontaktar vi dig inom kort för att boka ett platsbesök där vi ser över ditt tak och lämnar en offert - utan kostnad eller köpkrav.